BABACENTER
 
  • OSALLISTU
 

OSALLISTU VAURAS-TUTKIMUKSEEN

Etsimme tutkimukseemme vauvoja perheineen. VAURAS-hankkeen tavoitteena on tuottaa lisätietoa vauvan aivojen tavanomaisesta kehityksestä ja varhaisvaiheiden tapahtumien vaikutuksesta aivojen kehitykseen.

Vauvanne neurologista ja neurokognitiivista kehitystä tutkitaan ja seurataan tutkimuksen aikana useilla eri menetelmillä. Kaikki mittaukset ja tutkimukset ovat kivuttomia, eikä niistä aiheudu lapselle stressiä tai muuta haittaa. Otathan huomioon, että ensimmäinen tutkimuskäynti toteutuu jo pian lapsen syntymän jälkeen. Seuraavien seitsemän kuukauden aikana syntymän jälkeen tutkimuskäyntejä on kahdesta kolmeen. Tutkimukset tehdään teille parhaiten sopivana aikana. Kehitystä seurataan aina kahden vuoden ikään saakka, jolloin tutkitaan lapsenne kokonaiskehitystä. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää! Yhteystietojen jättäminen ei sido teitä osallistumaan tutkimukseen.

Tutkimuskäynnit

Tutkimus sisältää seuraavat käynnit Puistosairaalan (ent. Lastenklinikka) BABA-tutkimuskeskuksessa (linkki kulkuohjeisiin):

Ensimmäisellä käynnillä lasketussa iässä mittaamme lapsen unenaikaista aivotoimintaa EEG-myssyllä. Samalla tai toisella käyntikerralla arvioidaan lapsen neurologista kehitystä ja näönkäyttöä.

Toisella tutkimuskerralla 3-5 kuukauden iässä mitataan jälleen lapsen unenaikaista aivotoimintaa EEG-myssyllä. Lisäksi EEG-mittaus tehdään myös valveen aikana lapsen istuessa vanhemman sylissä ja katsellessa tietokoneruudulla esitettäviä kuvia. Samalla erillinen silmänliikekamera kuvaa lapsen silmänliikkeitä. Lopuksi osalle lapsista tehdään muutaman minuutin mittainen videointi, jossa arvioidaan  lapsen vapaata liikehdintää valveen aikana. Osalle lapsista tehdään myös neurologinen arvio. Käyntejä järjestetään tarvittaessa kaksi.

Kolmannella tutkimuskäynnillä 7-8 kuukauden iässä mitataan jälleen lapsen silmänliikkeitä kameralla kuvaten ja tällä kerralla lapsi katselee tietokoneruudulla esitettäviä lapsiystävällisiä kuvia ja animaatioita. Osalle lapsista tehdään myös neurologinen arvio.

Neljännellä tutkimuskerralla kahden vuoden iässä lapselle tehdään neurologinen ja neuropsykologinen tutkimus, joiden tarkoituksena on kartoittaa laajasti lapsen kehitystä. Lisäksi mitataan unenaikaista aivosähkötoimintaa EEG-myssyllä. Käyntejä tulee tässä vaiheessa kahdesta kolmeen.

Osalle lapsista tehdään imeväisaikana unipöksymittauksia tai älypotkupukumittauksia. Niissä unipöksyt tai älypotkupuku puetaan lapsen päälle ja annetaan kotiin vietäväksi. Potkupukua pidetään loppupäivä ja unipöksyjä pidetään esim. seuraavaan päivään asti.

Kaikki mittaukset ovat kivuttomia eikä niistä aiheudu lapselle stressiä tai muuta haittaa. Mikäli lapsenne tutkimuksissa havaitaan jotain jatkotutkimuksia tai hoitoa edellyttävää, olemme teihin yhteydessä ja ohjaamme lapsenne jatkohoitoon.

> JÄTÄ YHTEISTIETOSI


OSALLISTU SILMÄNLIIKETUTKIMUKSEEN


6-7 -vuotiaiden lasten  silmänliiketutkimus

Etsimme silmänliiketutkimukseemme  vuonna 2012-2013 syntyneitä perusterveitä lapsia. Tutkimuksessa kerätään tietoa silmänliiketeknologiaan perustuvasta menetelmästä, jolla voidaan selvittää esikouluikäisten lasten oppimisen valmiuksia.

Tutkimukseen sisältyy silmänliiketutkimus ja neuropsykologinen tutkimus. Silmänliikkeitä kuvataan pienillä kameroilla lapsenne tehdessä lyhyitä pelinomaisia tehtäviä. Neuropsykologinen tutkimus sisältää lapsille suunnattuja tehtäviä, joissa tarvitaan esimerkiksi päättelyä, havaitsemista ja tarkkaavuuden säätelyn taitoja.

Kaikki mittaukset ja tutkimukset ovat turvallisia. Tutkimukset tehdään teille parhaiten sopivana aikana joko yhdellä tai kahdella käyntikerralla. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää! Yhteystietojen jättäminen ei sido teitä osallistumaan tutkimukseen.

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI

 

Yhteistyössä